7EVEN 2020

7 nieuwe leden presenteren recent werk in ARS van 4 t/m 19 januari 2020

Ook in 2020 begint ARS met de tentoonstelling van werk van nieuwe leden. En wederom maakt de verscheidenheid in onderwerpen en disciplines de expositie tot een inspirerende ervaring.

Annelies Brakkee maakt, naast assemblages, installaties en buitenbeelden in verschillende materialen, en werk in klei. Ze onderzoekt hoe ze haar belangrijkste thema’s, zee en water, ruimtelijk, transparant en in de juiste glazuur op een muur kan weergeven.

Wilma Keizer werkt in kleur en met structuur waarbij ze de natuur in al haar schoonheid alle ruimte geeft. Ze bouwt haar schilderijen in vele lagen op waardoor de kleuren en structuren steeds fijner schitteren.

Paul Minnebo tekent en schildert vooral portretten in olieverf. De mens staat in zijn werk centraal. Toch maakt hij geregeld uitstapjes naar stillevens en straatscènes. Daarbij gebruikt hij allerlei materialen, van aquarel tot Siberisch krijt.

Walter van Peijpe’s schilderijen en tekeningen hebben hun basis in atelierfoto’s van Blinky Palermo’s en van zijn eigen atelier. Het resultaat bestaat uit abstracte, minimalistische composities. Zijn werk is kwetsbaar, rauw, schilderachtig en omarmt de imperfectie.

Erik Romme maakt kleine tekenboekjes in Chinese inkt. Verder maakt hij foto’s in lijstjes die omgedraaid kunnen worden. De achterzijde toont portretten en namen van kunstenaars die seksualiteit als onderwerp hebben en de voorkant laat een van hun werken zien.

Nelleke Scharroo is voornamelijk tekenaar en lithograaf. Haar werk kenmerkt zich door heftige emoties en daadkrachtige lijnen. Alledaagse situaties worden via een fikse dosis humor en zelfspot verwerkt in tekeningen en collages.

Sophie Vrolijk maakt op dit moment een serie portretten van mensen met dementie. Ze wil met haar werk het uiteenvallen van een persoonlijkheid in al haar kwetsbaarheid én schoonheid vastleggen; de opgedrongen verwarring door de ziekte, pijnlijk, maar ook zacht.

  • Op zondag 5 januari 16.00 uur opent Peter Schoof en Marjan Waanders de expositie.
  • Op zondag 19 januari 13.00 uur lichten de kunstenaars hun werk toe.

Voorbij

7EVEN 2020

van zaterdag 4 januari t/m zondag 19 januari 2020

vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur

Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9a, Leiden