Activiteiten ARS augustus-september

Bij ARS gonst het van de activiteiten; de Open Dagen van ARS, de Kunstveiling en de Ledententoonstelling

De Leidse kunstenaarsvereniging ARS is een van de oudste verenigingen voor beeldend kunstenaars van ons land en nog altijd springlevend! Sinds jaar en dag organiseert ARS cursussen die worden gegeven door kunstenaars die dit combineren met een eigen beroepspraktijk. Er zijn cursussen voor jong en oud, laagdrempelige cursussen en cursussen voor gevorderden. Tijdens de Open Dagen, is er een tentoonstelling en informatie over de cursussen. De Open Dagen van ARS vinden plaats op 28 en 29 augustus, van 10.00 tot 17.00 uur.

Verder houdt ARS een veiling op 3 september, met een heel mooi aanbod van professionele kunstwerken. Ruim 50 kunstenaars, leden van ARS, staan belangeloos hun werk af om met de opbrengst ARS te steunen. Op 28 augustus t/m 1 september, van 10.00 tot 17.00 uur zijn ook de kijkdagen voor de veiling. Bovendien op donderdag 2 september van 10.00 uur tot 21.00 uur. Op vrijdag 3 september om 17.00 uur precies zal veilingmeester Susannah Herman het eerste werkstuk veilen.

Traditiegetrouw organiseert ARS in september in de eigen galerie aan de Pieterskerkgracht een ledententoonstelling. U kunt een zeer gevarieerde tentoonstelling verwachten, met werk van kunstenaars die al lang lid zijn van ARS en werk van jonge kunstenaars die recent tot ARS werden toegelaten. De tentoonstelling zal op zondag 5 september om 16.00 uur worden geopend door Conny Broeyer, voorzitter van ARS. Bij deze gelegenheid zal ook de ARS prijs 2021 worden uitgereikt. Deze prijs bestaat een jaar of vijftien en wordt een maal per twee jaar uitgereikt. De prijswinnaar wordt aangewezen door een onafhankelijke en steeds wisselende jury. Daarnaast is er een Publieksprijs en worden alle bezoekers uitgenodigd om mee te doen aan de publieksjury. Deze Publieksprijs zal op 26 september worden uitgereikt.

Op zondag 19 september vanaf 15.00 uur presenteert Piet Franzen, lid van ARS, zijn 4-delige bundel-serie “teksten”. Met muziek van Willem Vermaase.

Ars doet vanzelfsprekend mee aan de Leidse kunstroute, op 25 en 26 september, en is geopend op beide dagen van 12.00 – 18.00 uur.