Ada Sier-van Essen

Ada Sier-van Essen
Ada Sier-van Essen

Ada Sier-van Essen werd geboren in de botanische tuin, Pinetum Blijdenstein, in Hilversum 1944. Maar ze groeide op in Leeuwarden in de provincie Friesland. Na een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen heeft zij als zelfstandig kunstenares gewerkt en diverse malen geëxposeerd. Haar gewassen krijttekeningen, gouaches en olieverfschilderijen werden aanvankelijk in de vrije natuur gemaakt.

Veel van haar werken ontstonden tijdens haar verblijf in en reizen door de Cévennes (Frankrijk) en Toscane (Italië). Door met een vlotte hand de ondergrond van verftoetsen en krijtstrepen te voorzien, tracht zij dié structuren in het landschap te treffen die voor haar de essentie van het gebied weergeven. De natuur is voor Ada Sier nog steeds de belangrijkste bron van inspiratie.

De laatste jaren echter, zoekt zij steeds vaker naar nog meer abstractie in relatie tot haar onderwerpen en thema’s.

Het gebruik van andere materialen en technieken dan die waarmee zij op schilder- en tekenachtige wijze haar voorstellingen benadert, krijgt steeds meer plaats in haar rijke oeuvre. Ada werkt in haar atelier in Nederland ~ Wassenaar en voorheen ook in Frankrijk ~ Saint-André-de-Majencoules.

Ada Sier-van Essen