Bekendmaking van de ARS publieksprijs 2023

De allermeeste stemmen voor Joost Wensveen

Op zondag 24 september is de ARS ledententoonstelling afgesloten. De stemmen van het publiek zijn inmiddels geteld. De winnaar van de publieksprijs is: Joost Wensveen met zijn werk “Roaring Twenties”. Citaten uit de toelichting van de bezoekers: “mooie compositie, prachtige kleuren”, “mooi geënsceneerd”, “kleur en licht”, “de foto spreekt meteen tot mijn verbeelding”, “prachtig de sfeer van die tijd weergegeven”.

Roaring Twenties - Joost Wensveen

Henk Hanneman en Annelies Brakkee kregen daarna de meeste stemmen

Het werk “Wild World” van Henk Hanneman, “omdat ie prachtig is en inmiddels van mij”, “mooie collage van een berglandschap”, “diepte van verschillende lagen, kleurkeuze en techniek”, “inspirerend”, “origineel, kleurrijk, spannend”, “fris en fleurig en blije kunst”, “gewoon een topwerk!”

“Galapagos” van Annelies Brakkee, want het is “een prachtige weergave van de ondergang van de eilanden”, “prachtig 3d glazuur experiment”, “beweging gevangen in mooi beeld met licht en water”, “het springt eruit met rijke vormen”, “mooie compositie en plek op de muur” en “kleur en spel tussen vorm en licht”.

Galapagos - Annelies Brakkee
Wild World - Henk Hanneman

Voor de bezoekers die een formulier met kunstwerk van hun keuze invulden werd ook een kunstwerk verloot. Dat is toevallig ook een foto van Joost Wensveen. Degene die deze foto heeft gewonnen is Annebé Zevenbergen.

De overhandiging van de prijs vond zaterdagmiddag 30 september om 14.00 uur plaats bij ARS.