Ben Vroom

Ben Vroom
Ben Vroom

Ben Vroom is schrijver en fotograaf. In 2000 verscheen zijn boek De erfenis van Timur Lenk, met foto’s van en verhalen over de zijderoutesteden Samarkand en Bouchara, verkozen tot één van de Best Verzorgde Boeken 2000.

De laatste jaren fotografeert Ben Vroom vooral het strand, de zee en de duinen. Hij laat de zee zien zoals je die zelden ziet: “Als het stormt, de wolken voorbij vliegen en het licht steeds verandert, trek ik naar zee om het strand, de zee, de oplichtende golven, de wolken, het licht en het silhouet van Scheveningen te fotograferen, staande tussen de golven, op het strand of in de eerste duinen. Iedere keer een totaal ander beeld.”

Ben Vroom is gefascineerd door het licht. Niet alleen het licht in de foto’s, maar ook het licht dat erop valt: “Bij het bekijken van een foto zie je reflecterend licht. Foto, bewerking, papier, inkt en erop vallend licht bepalen het beeld. Ik zoek naar het papier dat het licht zo helder mogelijk weergeeft en dat veel dynamiek en diepte in de foto brengt. Als het licht anders op de foto’s valt, verandert het beeld, wat spannende effecten geeft.”

Ben Vroom

E-Mail

Website van Ben Vroom

Atelier
Drie Octoberstraat 11
2313 ZL  Leiden

Ben Vroom