De academie aan zee

met o.a. Mirèse Mudde
14 oktober 2022 – 15 januari 2023

Vanaf 14 oktober organiseren de Wackers Academie en het Zandvoorts Museum een tentoonstelling met docenten en alumni van de Wackers Academie. Daarin tonen zij hedendaags werk, geïnspireerd door Zandvoort en omgeving. Het wordt een spannende overzichtstentoonstelling van figuratieve schilderingen, tekeningen en beelden.

De Wackers Academie is een particulier opleidingsinstituut en bestaat al bijna 40 jaar. De academie is ooit opgericht om de klassieke leerwijze in het kunstonderwijs niet verloren te laten gaan.

Er doen in totaal 14 deelnemers mee:
7 docenten: Bart Holt/Frank Leenhouts/Luk van Driessche/Peter Smit/Robert Vorstman/Anna Khodorovich/Tatyana Yassievich.
7 alumni: Antoinette Andriessen/Dorien van Diemen/Maria Vashchuk/Marjet Visscher/Mirèse Mudde/Pepijn van den Wall Bake/Philine van der Vegte.

In de ruimtes beneden zien we sterk figuratief werk, aangevuld met poëtische bijna fluïde objecten. Fel kleurgebruik versus ingetogen kleurgebruik. Dat alles geïnspireerd door Zandvoort, de contrastrijke locatie midden in de duinen, aan het strand en de zee. Dat is toch een geweldige plek om je atelier op te zetten. De ruimte boven is ingericht als werkatelier. Met ezels en verf, klei en boetseermateriaal. Er zullen workshops gegeven worden zodat er echt sprake is van “De academie aan zee”.

Mirèse geeft een workshop portret in reliëf op zaterdag 5 november. Aanmelding voor alle workshops kan via de website van de Academie.

Tevens is er een indrukwekkende buitententoonstelling op de Boulevard van Zandvoort met het werk van de kunstenaars.

Zandvoorts Museum
De Swaluëstraat 1
Zandvoort

Mirese Mudde