FAQ Cursussen

ARS biedt diverse cursussen op het gebied van de beeldende kunst aan.Waar kan ik deze cursussen op deze website bekijken?

Op de pagina “Cursussen”. Klik voor meer informatie op de foto van de door u gewenste cursus.

De docenten zijn allen geschoold in hun kunstdiscipline en geven vaak al langere tijd les. Klik hier voor meer informatie over de docenten.

ARS is in 2022 gestart met het opdelen van het cursusseizoen in twee helften: najaar en voorjaar, waarvoor apart kan worden ingeschreven, maar die ook allebei tegelijk kunnen worden geboekt. Uit de reacties daarop blijkt dat een gelukkige aanpassing te zijn en daarom gaan wij met deze tweedeling ook het nieuwe seizoen in. U kunt u dus voor de cursus van uw keuze opnieuw inschrijven voor ofwel het najaar (meestal van begin september t/m december) van 2023 óf voor het voorjaar (meestal van begin januari t/m april) van 2024 of meteen voor allebei tegelijk.

Er worden zowel overdag als ’s avonds cursussen gegeven.

Een les duurt meestal 135 tot 150 minuten inclusief een pauze.

Een cursus bestaat meestal uit 15 lessen. Maar 10 of minder komt ook voor.

Inschrijven verloopt door op het “winkelwagentje” te klikken op de pagina van de door u gewenste cursus. U betaalt meteen de hele cursusprijs. Na uw inschrijving/bestelling krijgt u hiervan een bevestiging.

Lees svp de algemene voorwaarden voordat u zich inschrijft.

Indien een cursus moet worden afgelast door bijvoorbeeld te weinig inschrijvingen, dan wordt u uiterlijk een week van te voren opgebeld. Hoort u niets dan gaat uw cursus door.

Alle cursusprijzen zijn inclusief 21% btw. Staat er niets bij een cursusprijs vermeld, dan is deze prijs exclusief materialen, modellen, bakkosten etc. Is de cursusprijs wel inclusief model en/of gebruik van materialen, dan wordt dit expliciet vermeld.

De meeste cursussen worden gegeven op de eerste en tweede etage van het gebouw aan de Pieterskerkgracht, nummer 9a, 2311 SZ Leiden. Op de begane grond worden de boetseercursussen gegeven en een enkele schildercursus.

Het gebouw is alleen open als er cursussen worden gegeven of als de galerie open is.

Ars ligt op loopafstand van het station Leiden Centraal en in de nabijgelegen Breestraat stoppen veel bussen.

Uw fiets kunt u op de binnenplaats parkeren. Een auto parkeren in Leidse binnenstad is niet fijn.