FEBRUARI bijvoorbeeld

22 ARS-leden exposeren van zaterdag 18 februari t/m zondag 5 maart 2023

Van oudsher worden jaren ingedeeld in seizoenen, ‘winter’ bijvoorbeeld, en in maanden, ‘reinigingsmaand’ bijvoorbeeld. Wij, van de tentoonstellingscommissie van ARS, wilden graag zien hoe kunstenaars aan een maand, ‘februari’ bijvoorbeeld, betekenis geven. Deze tentoonstelling gaat daar over.

Februari is een maand die, bijvoorbeeld, het eind van een winter aankondigt, het is de maand van carnaval, de tweede maand van het jaar, de maand met de minste dagen, een aantal dat niet eens elk jaar het zelfde blijft, februari is bijvoorbeeld ‘schrikkelmaand’.

Het is voor veel mensen ook een maand met persoonlijke herinneringen, gebeurtenissen en verwachtingen.

En dat is wat u gaat zien: 22 kunstenaars tonen hun visie op de maand februari. Ze doen dat vaak vanuit een persoonlijke ervaring en soms met een brede blik – maar wat ze allemaal laten zien is wat februari anders maakt dan andere maanden.

‘FEBRUARI bijvoorbeeld’ belooft een rijke tentoonstelling te worden met een diversiteit aan materialen, stijlen en visies. En in het speciale gastenboek kunt u hierop reageren of/en uw eigen idee tekenen of beschrijven wat voor u een maand als ‘februari bijvoorbeeld’ is.

Opening

zondag 19 februari, 16.00 uur.

Voorbij

FEBRUARI bijvoorbeeld

van zaterdag 18 februari t/m zondag 5 maart 2023

vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur

Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9a, Leiden