Indian Summer bij ARS

Bij ARS willen we, na de coronacrisis, met een schone lei verder, ook wat betreft de financiën. De inkomsten door exposities, cursussen en workshops, zijn door corona gedaald, maar ARS wil positief verder en wil de financiële impasse ideeënrijk en veerkrachtig het hoofd te bieden.

De stad van Rembrandt zonder zijn kunstenaars en zonder zijn prachtige ARS- gebouw met het beroemde Saeghmolenplafond? Dat is ondenkbaar en onaanvaardbaar!

Na de succesvolle expositie in het oude V&D gebouw, organiseren wij nu een veiling in onze mooie eigen ARS locatie aan de Pieterskerkgracht. Het is de tweede keer dat ARS een veiling organiseert.

Op de eerste vrijdag van september wordt onder de geëngageerde en enthousiaste leiding van Janine Melai, een grote veiling georganiseerd. Ruim 50 kunstenaars, leden van de vereniging ARS, staan belangeloos hun werk af om met de opbrengsten ARS te steunen. De te veilen werken zijn uiteenlopend van stijl en techniek waardoor er voor iedere smaak en voorkeur zeker iets te vinden is. Het aanbod aan professionele kunst is zeer aantrekkelijk. De veilingsmeester is ook dit jaar weer Susannah Herman, gemeenteraadslid voor zorg, welzijn en cultuur. Zij wist 4 jaar geleden bijna € 10 000 voor ARS af te hameren!

  • Op de website van ARS, onder het kopje ‘kunstveiling’, zijn de te veilen kunstwerken vanaf 22 augustus te zien.
  • Kijkdagen: zaterdag 28 augustus t/m woensdag 1 september van 10 – 17 uur. Bovendien donderdag 2 september van 10 tot 21 uur.
  • De veiling is op 3 september en begint om 17.00 uur. Inloop vanaf 16.30 uur.
  • ARS zal ervoor zorgen dat het volgens de coronamaatregelen veilig kan doorgaan.
  • De werken dienen na afloop van de veiling betaald en meegenomen te worden.