KiS en ARS 2023

KiS ARS V&D 2021

ARS is in 2023 opnieuw een samenwerking met Kunst in het Singelpark (KiS) aangegaan.

Voor de tweede keer gaan we gezamenlijk de Leidse kunstenaars bij de Leidenaar presenteren. De eerste keer konden individuele kunstenaars zich aanmelden voor een tentoonstelling in het voormalig V&D gebouw. Dit was een succesvolle zomerproductie. Veel Leidenaren hebben toen een kijkje genomen bij een heel diverse tentoonstelling. Helaas is dit gebouw niet meer beschikbaar.

Deze keer nodigen we de broedplaatsen uit om op hun eigen locatie een persoonlijke presentatie te geven. We vragen broedplaatsen van harte om individuele kunstenaars voor een korte periode van half juni tot half juli 2023 uit te nodigen zich bij hen te voegen als zij zich graag ook presenteren. Zoek je favoriete broedplaats en/of kunstenaar en kijk of je mee kan doen.

Wij gaan dit project op een bijzondere manier aandacht geven en promoten. We zullen proberen weer een publieksprijs te realiseren. Deze productie is een pilot. We willen graag dat dit festival zich ontwikkelt tot een jaarlijks of twee jaarlijks evenement; een feest op de lammermarkt.

We gaan met het project “Kunsthalte” op het terrein Lammermarkt in en rond om een tent de Leidse broedplaatsen op de kaart zetten. Men kan daar een mooie plattegrond van Leiden krijgen en op bezoek gaan bij alle broedplaatsen. In de tent krijg iedere broedplaats een deel waar zij hun kunstenaars kunnen presenteren. Dit wil zeggen dat ze hun thuisbasis promoten, alwaar ze een grotere expositie, performance of voorstelling hebben. De presentatie in de tent is de amuse. Professioneel en prikkelend vormen de broedplaatsen, inspirerend om te gaan bezoeken, de hoofdgerechten. Presentaties rond om de tent, in de buitenlucht zullen we stimuleren. Summer in de city.

  • Er komt een mooie goed ontworpen folder, plattegrond van het gebied waar de broedplaatsen zich bevinden, QR-codes met gegevens van de betreffende plaats waar de interesse van de bezoeker heen trekt.
  • Er komen enkele wandelingen of fietstochten van de Lammermarkt langs de betreffende locaties.
  • In de binnenstad komen 2 mobiele etalage-containers te staan. Hiervoor nodigen wij als organisatie enkele kunstenaars uit.
Werk in ontwikkeling, KiS ARS

De tent is te bezoeken van 11 tot 19 uur. 2 etalage-containers worden ook ingezet. Op allerlei verrassende plekken in de stad zal men welkom zijn.

Alle Leidse kunstenaars die meedoen maken een pagina die in beeld of met woorden uitdrukt wat de kunst van deze man of vrouw voor henzelf, voor Leiden betekent of kan betekenen. Een nieuwe aanvullende online publicatie die zich “Manifest 2023” mag noemen. In 2023 gaat het over kruisbestuiving. Wat hebben we elkaar te bieden.

Het thema van dit jaar is ‘Licht, donker, stil, leven’
Dagelijkse kost voor kunstenaars. In de tijd bleef dit altijd een rol spelen.
Tijdens de Rembrandt-dagen willen we daar aandacht aan besteden met workshops. Maar, wat doet de hedendaagse kunstenaar ermee?

Laat je verrassen
Als oudste broedplaats in Leiden gaat ARS natuurlijk deelnemen met weer een grote zomertentoonstelling. We hebben de smaak te pakken.

Wil je reageren op dit bericht e-mail dan naar pr@arsaemula.nl
Je kunt bijvoorbeeld vrijwilliger worden bij dit project, maar ook inhoudelijk staan we open voor suggesties.