Kunst op een concertposter

ARS-lid Christiaan van Tol heeft toestemming gegeven om een feestelijk schilderij te gebruiken op de concertposter van het Leids Kamerkoor.

Concert Leids Kamerkoor
Fiesta de la música
Zaterdag 3 juni, 20.30 uur, Petruskerk, Lammenschansweg 40a Leiden

Het Leids Kamerkoor bestaat 35 jaar! Dat vieren zij met een opzwepend muziekfeest met orkest en solisten. Op het programma staan drie werken met een uitgesproken karakter.

Geïnspireerd door een mystiek middeleeuws gedicht laat componist Ola Gjeilo in Dark Night of the Soul het koor een dialoog aangaan met piano en strijkorkest. Nu eens begeleidt de piano het koor, dan weer zijn de rollen omgekeerd. De emoties van het gedicht ontvouwen zich in uiteenlopende muzikale sferen – van verlangen tot genade.

Met zijn Chichester Psalms treedt componist Leonard Bernstein buiten de gebaande paden. Psalmen en een kerkorgel? Ja, natuurlijk! Maar Bernstein voegt daar harp, percussie en strijkers aan toe, en bovenal zijn eigenzinnige stijl. Zijn Chichester Psalms zijn nu weer overweldigend, dan betoverend en altijd verrassend.

Het LKK sluit het fiesta de la música af met een feestelijke mis. Martín Palmeri gaf zijn Misa a Buenos Aires niet voor niets de bijnaam Misatango. Met begeleiding van accordeon, piano en strijkorkest swingt deze mis van het Kyrie tot het Agnus Dei. De noten dansen de tango, tot zij in de laatste maten de rust vinden in Dona nobis pacem.

Christiaan van Tol