KUNSTHALTE

nieuwe zomerexpositie van Leidse kunstenaars
17 juni t/m 17 juli 2023

De laatste loodjes wegen behoorlijk zwaar. Voortdurend moeten we een tandje bijzetten om de route met kunst van Leidse kunstenaars gerealiseerd te krijgen. In het centrum van Leiden, bij verschillende locaties en in het hart van de stad op de Lammermarkt kun je gaan genieten van allerlei kunstwerken en tips vinden om de leukste routes door de stad naar de plekken te verkennen waar al die kunstenaars werken. Houdt de websites en de QR codes in de gaten.

De Vrienden van het Singelpark slaan de handen ineen met Ars Aemula om Leidse kunstenaars een plek te geven. Op de Lammermarkt, onderdeel van het Singelpark, bij molen de Valk staan van 24 juni tot en met 14 juli drie zeecontainers waar kunst geëxposeerd wordt als ook een informatiepunt waar stad, kunst en kunstenaar elkaar kunnen ontmoeten.
Op het stadhuisplein staat een showroomcontainer waar videokunst te zien is.

Het project KUNSTHALTE is een vervolg op de succesvolle tentoonstelling in het voormalige V&D-gebouw twee jaar geleden georganiseerd door ARS en Kunst in het Singelpark (KiS).
Zij hopen dat dit initiatief uitgroeit tot een tweejaarlijks kunstfestival waar niet alleen beeldende, maar alle kunstsoorten een plek kunnen krijgen. “Zwaan haak aan,” is het credo.

Niet alleen in de containers is kunst te zien en te koop, maar ook in de tentoonstellingsruimten van Ars Aemula, Est Art Foundation, Haagweg 4, Kaasmarkt, Stadsbouwhuis en Stadhuisplein. Daarbij worden andere activiteiten, zoals performances en workshops, georganiseerd. Folders, plattegronden en QR-codes worden verstrekt en fietsexcursies georganiseerd naar de plekken in de stad waar kunst te zien is. Actuele informatie is te vinden op www.singelpark.nl en deze site.
Het wordt een inspirerende, gloedvolle, kunstrijke zomer!

KUNSTHALTE 2023 Locaties
KUNSTHALTE 2023 folder