Kunsthalte

Zomertentoonstellingen op 7 locaties met kunst van Leidse kunstenaars

24 juni – 14 juli

Kunst in het Singelpark (KiS) en ARS zijn een heel eind gevorderd met het opzetten van het project Kunsthalte.

In juni en juli zullen op 7 plekken, broedplaatsen, tentoonstellingen te zien zijn met werk van Leidse kunstenaars. Bent u in Leiden in de zomer, ga zeker kijken bij al deze plekken in de binnenstad.
Op de Lammermarkt staan van 24 juni tot en met 14 juli zeecontainers met kunstwerken. Hier treft men een voorproefje van de kunstuitingen die op 7 plekken in de stad te bekijken zijn. Leidse kunstenaars presenteren zich en de Kunsthalte wijst de weg naar hen. De verwachting is dat dat het publiek aangetrokken door deze bijzondere galeries met de uitstraling van een festival geïnspireerd zullen worden om op zoek te gaan naar de kunstcentra. Om daar te ontdekken hoe actief, breed en goed de Leidse kunstwereld presteert. Om te genieten, contacten te leggen en wellicht ook werk te kopen. Er worden folders met plattegronden en QR codes verstrekt. Het overbruggende thema is licht, donker, stil en leven.

Let erop dat niet overal de data corresponderen. De stad Leiden geeft ons niet overal op hetzelfde moment vergunning om met containers te staan. Op het stadhuisplein staat een container van 28 juni tot 24 juli.