Laurens Vermaesen

Laurens Vermaesen
Laurens Vermaesen

Laurens heeft zijn opleiding genoten in Engeland aan het Croydon College of Art (BA) in Londen. Zijn inspiratie vindt hij in diverse kunststromingen en, voor wat betreft zijn huidige werk, gewoon op straat.

Bij de Renaissancisten en Pré-Raphaelieten is het de bewondering voor de ambachtelijke techniek die inspiratie brengt. Een techniek die in de weergave samengaat met de uitgesproken emotie van een vaak romantisch verhaal.

De Impressionisten spreken hem geweldig aan door de vlotte schildertechniek en de weergave van de schoonheid en charme van het alledaagse. Russische realisten paren deze aandacht voor de werkelijkheid vaak weer aan het professioneel ambachtelijk schilderen en horen zo ook in het rijtje van inspiratiebronnen thuis.

De onderwerpen van zijn schilderijen vindt Laurens dan ook in onze huidige tijd, in de stad. Muurschilderingen (Street Art) en modestijlen als Punk en Grunge raken steeds opnieuw zijn oog en hart en worden uitgewerkt in schilderijen met een wisselwerking tussen realisme en fantasie. Zo worden aansprekende vrouwen neergezet die non-conformisme en wat rebellie uitstralen. Vrouwen die kracht samen laten vloeien met vrouwelijkheid.

Compositie, kleur en vooral ook licht, zijn de boeiende aspecten die tijdens de uitwerking en in het uiteindelijk resultaat, een grote plaats innemen.

Laurens Vermaesen geeft ook cursussen in schilderen en tekenen in Oud Woelwijck, Voorschoten.

Laurens Vermaesen