Liefst elke dag één

Solotentoonstelling Barthel Brussee van 25 januari t/m 9 februari 2020

Barthel Brussee toont in deze tentoonstelling schilderijen, aquarellen en tekeningen die gerelateerd zijn aan zijn grote passie: fietsen. Elke twee jaar maakt hij een fietsreis naar een Europese grote stad en legt hij zich de taak op om tijdens de reis gemiddeld per dag één schilderij en plein-air te maken.

Ook de wereld rondom zijn atelier en de Leidse regio verkent hij regelmatig per fiets en legt die vast op veelal kleine kartonnetjes met olieverf. Karton is licht, goedkoop een makkelijk per fiets te vervoeren. In de loop der jaren ontstonden honderden van deze kleine “studies” die een beeld geven van wat hij onderweg zag en meemaakte. Ze zijn een soort dagboek. De fiets speelt in dit werk soms een hoofdrol en soms een bijrol. In deze expositie zullen ook animaties te zien zijn, want Barthel Brussee beoefent vele disciplines waaronder ook die!

Op zondag 26 januari 16.00 uur zal Barthel Brussee bij wijze van opening vertellen en voorlezen uit zijn geïllustreerde reisverslagen waaronder “Fietsend naar Barcelona” uit 2019.

Voorbij

Liefst elke dag één

van zaterdag 25 januari t/m zondag 9 februari 2020

vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur

Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9a, Leiden

Barthel Brussee