Museumnacht 2023

Ook dit jaar doet ARS mee met de museumnacht

Op zaterdag 3 juni van 20.00 tot 01.00 uur opent Ars Aemula Naturae de deuren voor alweer de 15e editie van de museumnacht.

Ontdek ARS!

Ars Aemula Naturae is een eeuwenoud schilder- en tekengenootschap. Neem een kijkje in het historische pand, dat al eeuwenlang Leidenaren en kunstenaars uit omstreken inspireert. Ontdek de expositieruimtes met het werk van The Watercolor Society, de schilder- en beeldhouwkunst ateliers en de gerestaureerde gemarmerde kastenwand.

Nederlandse Jazz van Marie Maanlicht

Nederlandstalige jazz zangeres Marie Maanlicht zingt tijdens de Museumnacht de sterren van de hemel in ARS. Zij schrijft liedjes die het daglicht niet verdragen. In een mix van kleinkunst en jazz zingt zij over alles wat haar ‘s nachts uit haar slaap houdt: van angst voor de jazzpolitie tot taboes en verslavingen. Luister en swing mee in ARS!

Klik hier voor de Jazzpolitie

Eeuwenoude ets-machine aan het werk

Tijdens de Museumnacht kan je in het zolderatelier van ARS een demonstratie van een eeuwenoude ets-machine bijwonen. Etsen is een historische ambacht en kunstvorm, en werd gebruikt door grote kunstenaars zoals Rembrandt van Rijn. Bij ARS reis je terug in de tijd en ontdek je hoe men kunst maakte met deze ets-machines.

Website Museumnacht

Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9a, Leiden