Nieuwe ledententoonstelling

Maurice Braspenning, Frank van Polanen Petel, Joost Wensveen en Allart Lakke Tentoonstelling 7 t/m 22 januari 2023

Nieuwe leden in 2022

Traditioneel start de tentoonstellingenreeks van het nieuwe jaar bij kunstenaarsvereniging ARS met de presentatie van de nieuwe leden van ARS. Dit jaar zal het een gevarieerde en verrassende expositie zijn met het werk van Maurice Braspenning, Frank van Polanen Petel, Joost Wensveen en Allart Lakke.

De drijvende kracht achter het werk van Maurice Braspenning is de natuur. Het is de onuitputtelijke inspiratiebron voor Braspenning. De schilderkunstige blik op deze wereld is een ode en levert krachtige beelden op waarin structuur en kleur een belangrijke rol spelen. Door het bijzondere gebruik van kleur roept het beeld vragen op en krijgt het ruimte voor andere betekenissen en invalshoeken. www.mauricebraspenning.nl

Frank van Polanen Petel schildert hoofdzakelijk portretten en menselijke figuren. Hij gebruikt voornamelijk acrylverf, houtskool en pastelkrijt. Daarbij houdt hij van snelheid van werken en een losse toets. Tekenen doet hij van kinds af en dat heeft uiteindelijk geleid voor een keuze voor een ontwerp-opleiding. Na zijn studie miste hij de creativiteit en startte met schilderen. Hij geniet van de zoektocht naar inspiratie en wat dat doet met zijn eigen schilderstijl.
www.vanpolanenpetel.nl

Joost Wensveen is een gepassioneerd fotograaf. Hij probeert de werkelijkheid in een ander perspectief te zetten. Zijn beelden lijken vaak realistisch maar zijn bij nadere beschouwing fictie. Vanaf zijn tienerjaren is hij gefascineerd geweest door fotografie. Wensveen heeft lang in zwart wit gefotografeerd. Sinds de digitale fotografie is hij ook werk in kleur gaan maken. De afgelopen 3 jaar heeft hij gewerkt aan het project Melancholy. De foto’s moeten de kijker het gevoel geven dat ze zich afspelen in de jaren 30-50 van de vorige eeuw. Het werk roept daarbij het gevoel van verstilling en eenzaamheid op.
www.joostwensveenphotography.nl

Het werk van Allart Lakke zou gezien kunnen worden als een poging om de grammatica van de verbeelding weer te geven. In al zijn werk manifesteert Lakke een drang om tussen de regels te zoeken of, als het om beelden gaat, ‘de beelden tussen de beelden’. Wat verbindt de beelden die de mensheid sinds de prehistorie heeft voortgebracht? Het zoeken en zichtbaar maken van een onzichtbare syntaxis, een onzichtbaar skelet waarrond het vlees van de bestaande beelden past, is wat richting geeft aan al het werk van Allart Lakke. Het gevolg hiervan is dat zijn werk er vaak daadwerkelijk uitziet als een skelet: elementair, sober, maar altijd helder – en dus esthetisch.
allartlakke.com

Deze NIEUWE LEDEN tentoonstelling is te bezoeken van zaterdag 7 januari t/m zondag 22 januari 2023, op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

OPENING Conny Broeyer, voorzitter van ARS, zal de expositie openen op zondag 8 januari om 16.00 uur. Speciale gast is Yvonne van Delft, wethouder van (o.a.) cultuur.

IN GESPREK MET … Zondag 22 januari vanaf 13.00: “In gesprek met…. de kunstenaars”.

Voorbij

Nieuwe ledententoonstelling

van zaterdag 7 januari t/m zondag 22 januari 2023

vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur

Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9a, Leiden

Allart Lakke, Frank van Polanen Petel, Joost Wensveen, Maurice Braspenning