Open ateliers

In 2024 schilderen, boetseren of etsen in een open atelier

Vanaf 1 januari bieden we bij ARS op vrijdag de mogelijkheid je in te schrijven voor schilderen, boetseren of etsen in een open atelier. Enige ervaring is gewenst.

Er bestaan al langer een etsgroep, van oud-cursisten, en een schildergroep, van vooral oud-cursisten op de vrijdagmorgen. Maar we willen nu graag op proef ook andere belangstellenden de mogelijkheid geven daar bij aan te sluiten. Daarnaast starten we nieuw met een boetseergroep. De inschrijving voor de open ateliers gaat in het vervolg lopen via onze webshop. Je kunt je daarvoor per keer inschrijven en afrekenen. Graag het daarbij vermelde nummer toevoegen. Voor etsen en schilderen geldt een maximum van 12 personen per keer. Na een half jaar beoordelen we of deze formule goed werkt.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit cursisten die na hun les verder willen werken, oud-cursisten en kunstenaars, ARS leden die (tijdelijk) geen eigen atelier hebben. Ook vrienden van ARS kunnen meedoen.

Tijden en begeleiding
Deelnemers kunnen elke vrijdag op vaste tijden werken aan hun schilderij, ets of beeld. De etsgroep werkt op vrijdag van 10.00 tot uiterlijk 13.30 uur volledig zelfstandig. Max. 12 personen per dagdeel. De deelnemers helpen en adviseren elkaar. De schildergroep werkt op dezelfde tijden. Deelnemers van deze groep helpen elkaar ook en ze kunnen gezamenlijk aan een thema werken. Ook hier max. 12 personen per dagdeel. De groep krijgt eens in de drie à vier weken begeleiding door docent Christiaan van Tol. De boetseergroep is nieuw en wordt opgezet door Annelies Brakkee. Zij zorgt elke keer voor begeleiding en geeft desgewenst adviezen/ feedback op het werk. Deze groep werkt van 13.30 – 16.30 uur.

Deelnamekosten
Deelnamekosten zijn vooralsnog €15 per persoon per keer. En voor het gebruik van de oven zal een vergoeding worden gevraagd. Na afloop van de proefperiode zal naar dekking van kosten worden gekeken.

Inschrijving
klik op de onderstaande mogelijkheden

Nadere informatie
Voor het boetseeratelier: brakkeeannelies@gmail.com
Voor de etsgroep: ronaldstokkel@hotmail.com
Voor het schilderatelier en overig: info@arsaemula.nl