Pink and Green and me in between

Solotentoonstelling van Lauran van Oers, 15 februari t/m 1 maart 2020

Lauran van Oers laat in deze expositie een overzicht van zijn tekeningen en schilderijen uit de afgelopen jaren zien. Zowel zijn abstract alsook zijn figuratief werk heeft zijn oorsprong in de natuur, het naakt en het zelfportret. Het abstracte werk balanceert op de grens van herkenbaarheid en ontstaat vaak door afwisselende krachten van maken en vernietigen. Tijdens dit proces is er zelden sprake van een concreet eindbeeld. Het werk groeit totdat hart en hoofd instemmen met het resultaat.

Aan zijn naaktschilderijen en – tekeningen liggen genot en verlangen ten grondslag. De schilder verandert het model in lijnen, vlekken en kleuren totdat er een nieuw beeld ontstaan is. Lust en schaamte, energie en kwetsbaarheid, komen hierbij samen.

Het kijkgenot is ook aan zijn landschapsschilderijen en –tekeningen af te lezen. Terwijl de schilderijen in brede kwaststreken neergezet zijn, ontstaan de tekeningen door fijne, zoekende, filigrane, haast nerveuze lijnen. De werken tasten het wankel evenwicht af tussen chaos en orde.

Zijn zelfportretten zijn vaak tronies, een zelfonderzoek met de nodige ironie. Het het lijkt als of hij de draak met zichzelf steekt. Is een portret van de kunstenaar een spiegel van de ziel of een masker?

Voor Lauran is niet alleen het kijken maar ook het schilderen een zintuigelijk genot.

  • Op zondag 16 februari opent Astrid van Rijn, woord- en beeldend kunstenaar, de expositie.
  • Op zondag 1 maart 15.00 uur kunt u in gesprek met Lauran gaan om samen het werk af te ronden.

Voorbij

Pink and Green and me in between

van zaterdag 15 februari t/m zondag 1 maart 2020

vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur

Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9a, Leiden

Lauran van Oers