Poëzie in het donker, museumnacht 30 mei 2022

Afgelopen zaterdag was het Museumnacht en hebben Malinda en Annemieke de cursus ruimtes van ARS omgetoverd tot knusse plekjes waar dichters en muzikanten voordrachten verzorgden voor publiek.

Met de schildersezels als decor en de charme van de krakende vloeren en verfspatten op de grond waanden de bezoekers zich in een voor hen onbekende wereld. Met meer dan 150 bezoekers, van wie de meesten ARS niet kenden, was de avond een enorm succes.

Het was het een stuk drukker dan verwacht. De drie vrijwilligsters van Museumnacht zijn non-stop bezig geweest als publieksbegeleiders. Ze leidden elke keer een groep rond die een intieme voordracht kregen. Malinda heeft iedereen opgevangen in de bar. Voor koffie thee, wijn en bier en veel informatie over ARS. Er zijn heel wat cursus gidsen meegegaan en zelfs een aantal nieuwe model aanmeldingen.

De dichters eindigden de avond met schorre stemmen en glunderende gezichten. Het publiek gaf ons terug een hele bijzondere ervaring te hebben gehad, geroerd te zijn door de woorden en klanken en geïnspireerd door de sfeer van het gebouw. Het smaakte voor alle aanwezigen naar meer. Poëzie in ARS heeft iets magisch.

Er circuleren veel foto’s online van bezoekers en de dichters en we delen er graag een paar met jullie als impressie van de avond.

Poëzie in het donker, museumnacht 30 mei 2022
Poëzie in het donker, museumnacht 30 mei 2022