‘Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan’

Petra de Haas, beeldend kunstenaar, lid van ARS sinds 2017

Sinds 1999 huur ik een atelier op Haagweg 4 in Leiden. Eerst als meubelatelier, maar door een voetblessure kon ik vanaf 2003 mijn beroep als meubelmaker niet meer volledig uitvoeren.
Om toch nog creatief door te kunnen blijven werken in m’n atelier begon ik met boetseren.

Als autodidact maak ik beelden waarbij de natuur en architectuur de inspiratiebron is. Mijn nieuwsgierigheid brengt me vaak tot het gebruik van andere materialen dan alleen klei.

Zo maakte ik ook beelden van was of van P.I.R.-hardschuimblokken. Later begon ik met het maken van sculpturen van gebogen koperen leidingen. Ik wil mezelf steeds meer uitdagen en verdiepen.

Dit heeft ertoe geleid dat ik in 2017 ben begonnen met de 5-jarige deeltijd kunstacademie in Utrecht. Sinds anderhalf jaar ben ik gaan tekenen in combinatie met 3D elementen. Mijn liefde voor de oude vervallen industrie en zijn omgeving kan ik daar goed in kwijt. Het is iedere keer weer een strijd om alles eruit te halen wat in je zit, maar als je eenmaal in de goede flow zit dan vergeet je de tijd en iedereen om je heen.

Drieluik - Petra de Haas
Drieluik

Petra Nicole